Kol germe ameliyatı nedir?

Kilo kaybı, yaşlanma veya cilt elastikiyetinin kaybolması sonucu üst kollarda meydana gelen sarkıklığın cerrahi olarak düzeltilmesi işlemi kol germe olarak adlandırılır.

Kimler kol germe ameliyatı için uygundur?

Bu ameliyat sıklıkla mide küçültme veya diyet sonrası aşırı kilo kaybı nedeniyle kol cildinde sarkma meydana gelen kişilere uygulanır. Bazı kişilerde ise cilt yapısından kaynaklı erken yaşta da kol bölgesinde sarkmalar meydana gelebilir. Ameliyata uygunluğunuzun değerlendirilmesi için en sağlıklısı doktorunuza muayene olmanızdır.

Op. Dr. Işıl Akgün Demir
– Hakkında –

Op. Dr. Işıl Akgün Demir - Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

Kol Germe Ameliyatı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ameliyatsız kol germe mümkün mü?

Günümüzde girişimsel olmayan (non-invazif) çeşitli bölgesel sıkılaştırma yöntemleri mevcuttur. Belli cihazların yardımıyla kol cildinizdeki sarkma belli bir oranda giderilebilir; ancak bu yöntemlerin cerrahi işlem kadar başarılı bir sonuç vermesi beklenmemelidir. Sağlık problemleri nedeniyle ameliyat olmaktan çekinen ve kol bölgesinde ameliyata ait iz kalmasını istemeyen kişilere bu tip yöntemler önerilmektedir.

Kollar neden sarkar?

Kol sarkmasının en sık nedenleri kilo kaybı ve cilt elastikiyetinin kaybolmasıdır.

Kol germe ameliyatı öncesi

Kol germe ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilen bir işlemdir. Her cerrahi işlemden önce olması gerektiği gibi kan sulandırıcı ilaçların bırakılması, bitkisel ürünlerin tüketilmemesi ve sigaranın bırakılması gerekmektedir.

Kol germe ameliyatının komplikasyonları

Her cerrahi işlem sonrası olabileceği gibi kol germe ameliyatı sonrasında da anesteziye ait komplikasyonlar haricinde kanama (hematom), enfeksiyon veya sıvı birikimi (seroma) gelişme riski vardır. Aşırı ödemlenme gelişmesi veya zorlayıcı kol hareketleri yapılması halinde dikişlerinizde dolayısıyla yara yerinde açılmalar meydana gelebilir ve buna bağlı iz kaliteniz kötü olabilir. İyileşme sürecinde bir problem yaşanmasa dahi izleriniz ten renginizden koyu bir renkte veya kabararak iyileşebilir. Asimetri, kontur düzensizlikleri, kronik ödem, kolda bölgesinde geçici veya nadiren kalıcı his kaybı ameliyatın diğer komplikasyonları arasındadır.

Kol germe sonrası ödem

Kol germe işlemi sonrası kollarınızda ödem gelişmesi son derece doğaldır. Ödemi kontrol altında tutmak amacıyla ameliyat sonrası 2-3 hafta boyunca bolero şeklinde bir korse giymeniz önerilir. Kollarınızı yatar pozisyonda iken altlarına yastık koyarak desteklemeniz ödemin artmasını engelleyecektir. Ellerinizde de şişmeler meydana gelebilir. Kollarınızın nihai şeklini almaya başlaması en erken 6-8 hafta arasında olmaktadır.

Kol germe sonrası yara izi

Bu işlem sonucunda dirsek bölgesinden koltuk altına kadar uzayan bir ameliyat iziniz olacaktır. Dokunun fazlalığına göre bu iz koltuk altından aşağıda doğru da uzayabilir.

Ameliyat sonrası spor

Hafif tempolu yürüyüşlere ameliyat sonrası kendinizi hazır hissettiğiniz zaman başlayabilirsiniz. 1. ayın sonunda ağır kaldırma hariç neredeyse tüm fiziksel aktivitelerinizi yapabilirsiniz. 6. hafta itibariyle tüm egzersizlere başlayabilirsiniz. Her aşamada vücudunuzu dinleyin ve sizi zorlayan ve size rahatsızlık veren hareketlerden süreden bağımsız olarak kaçının.

Ameliyat sonrası cinsel hayat

Cinsel hayata dönüş süresi fiziksel aktivitelere dönüş süresiyle aynı düşünülmelidir.

Ameliyat sonrası sigara

İyileşme döneminde ameliyatını kalitesini bozan en önemli unsurlardan biri de sigaradır. Sigara kullanımı sonucu bozulmuş kan dolaşımı, yara iyileşme problemlerine, enfeksiyonlara ve yara izi kalitesinin kötüleşmesine yol açar. İdeal olarak ameliyattan önceki ve sonraki 3 hafta boyunca sigara içilmemelidir.

Ameliyat sonrası yolculuk

Ameliyat sonrasında takip gerektiren bir durumunuz olmaması halinde seyahat etmenizde herhangi bir sakınca yoktur.

Sorunuzun Yanıtını Bulamadınız mı? O zaman bize sorun!

    © Telif Hakkı - Op. Dr. Işıl Akgün Demir - Plastik, Estetik ve Rekonstürktif Cerrahi Uzmanı 2022 - Bu web sitesinde kullanılan tüm metinler Op. Dr. Işıl Akgün Demir'e aittir. Web sitesinde kullanılan görseller lisanslıdır. İzinsiz veya kaynak göstermeden başka yerlerde kullanılamaz. ÖNEMLİ: Bu web sitesindeki içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Doktor kontrolünün ve/veya muayenesinin yerini tutamaz. Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan Op. Dr. Işıl Akgün Demir sorumlu tutulamaz. En doğru teşhis için lütfen doktorunuza başvurunuz.
    Web Tasarım: Simple